פרופ' דבי משתף: ניתוח החלפת ברך בעזרת רובוט, מהי טכנולוגיה רובוטית . והאם משתלבת עם גישה קינמטית.
ניתוח להחלפת מפרק ברך בגישה קינמטית, או באמצעות רובוט.
ניתוחים להחלפת מפרק ברך הם מהמוצלחים באורתופדיה, ומשפרים באופן ניכר את איכות החיים. שיטת פרופ' דבי, מאפשרת למטופלים לחזור במהרה לשגרה, לאחר ניתוח החלפת ברך. הוא ניתח בגישה זו אלפי מנותחים מרוצים. עם הקפדה על התאמה אישית לכל מטופל.
יש קבוצות שונות של משתלים וגישות שונות של ניתוחים. פרופ' דבי בוחר את המשתל על פי הצורך הקליני, ניסיונו ואמונתו שזה המשתל המתאים ביותר לכל מנותח. מקפיד לנתח עם משתלים שהוכחו במחקרים קלינים, כבעלי רמת ביצועים טובה. שמותאמים מבחינת גודל, עמידות ועיצוב השתל, כך שיקנו טווח תנועה ותחושה קרובה לברך הטבעית.
משתל אנטומי
בעבר, היה נהוג להשתיל ברך מלאכותית באופן גורף לכלל המטופלים. לא התייחסו לכל ברך בהתאמה אישית. ובעצם בכל המשתלים ציר התנועה של הברך היה מקביל לקרקע. בשנים האחרונות וכחלק מהרפואה המותאמת אישית, ישנן תובנות חדשות, המצטרפות לשיטות הקיימות ומייעלות אותן.
המשתלים כיום, מתאימים יותר לאנטומיה של המטופל. יש משתלים אנטומים מסוג MEDIAL PIVOT. ויש גישות ניתוחיות חדשות יותר. כך שניתן לנתח החלפת מפרק ברך בגישה הקינמטית, בה המשתל יהיה בזוית הטבעית של אותו מטופל. הגישה הקינמטית, מטרתה להשיב את הברך למצבה הקודם, טרם השחיקה, בשאיפה לאפשר למטופל תחושה טבעית של הברך. מדובר הניתוח מותאם אישית למטופל הייחודי ולאנטומיה הספציפית שלו. פרופ' דבי מנתח בגישה הקינמטית מזה תקופה ארוכה.
החלפת ברך רובוטית
חלק מהטכנולוגיות החדישות הנוספות הן:
רובוט חדיש שנכנס בשבועות האחרונים לשימוש בישראל, באסותא מרכזים רפואיים. הרובוט ( או ליתר דיוק – זרוע רובוטית). יכול לעזור בדיוק מיקומה של "הברך החדשה". כדי לשמר את צירי התנועה וטווח התנועה, הטובים ביותר עבור המטופל.
ניתוח החלפת ברך רובוטית, לא נעשה ע"י רובוט. פרופ' רונן דבי מתכנן את הניתוח, מתאים את המשתל הנכון ביותר עבור כל מטופל. במידה והמשתל מתאים לטכנולוגיה רובוטית, פרופ' דבי מנתח בגישה קינמטית, מותאמת אישית. בשלוב הזרוע הרובוטית.
בראיון באסותא מרכזים רפואיים הסביר פרופ' דבי, אורתופד מומחה להחלפות מפרקים שמבצע ניתוחים אלה גם במרכזים הרפואיים אסותא רמת החייל ואסותא ראשון לציון. הסביר כי ניתוחי החלפת ברך דורשים מיומנויות בטכניקה קינמטית. הרובוט שנכנס לשימוש באסותא מרכזים רפואיים, עוזר לדייק את חיתוכי העצם, בהתאם לזוויות המשתל. גם כאן, פרופ' דבי מקפיד על השיטה הקינמטית-אנטומית. בה אין פגיעה ברקמה הרכה סביב הברך. בעזרתו אפשר לחשב באופן מדויק את המעלות, החיתוכים העדינים,ועוד. מדובר בעצם בזרוע רובוטית עם מצלמה רגישה. כך שטרם הניתוח, בעזרת חיישנים מבצעים הדמיה לתנועת הרגל. ובהמשך ניתן להסתייע ברובוט לקילוף של רקמות העצם והסחוס ולדיוק התאמת המפרק החדש.
למאמר: "פרופ' רונן דבי, באסותא מרכזים רפואיים – על ניתוחי החלפת ברך עם רובוט.
שיקום מהיר
פרופ' דבי מדגיש כי יש חשיבות מירבית לאמינות המנתח ולתחושת הבטחון שלכם לגביו. מנתח מקצועי ומיומן, יעשה עבורכם את המיטב, לקבלת הניתוח הטוב ביותר והמתאים ביותר עבורכם.
עם זאת – יש חשיבות רבה גם לחלק שלכם בתהליך. מומלץ להתחיל להניע את המפרק כבר ביום הניתוח. רב המטופלים יכולים לעבור לשיקום ביתי, כבר למחרת הניתוח. כאשר הם מסוגלים להתהלך ולהפעיל את הברך. פיזיותרפיסט יגיע להדרכה ראשונית בביה"ח. ובהמשך – יגיע פיזיותרפיסט מטעם הקופה להמשיך לתרגל וללמד אתכם תרגילים לכיפוף הברך ולחיזוק השרירים.
השחרור המהיר והשיקום הביתי – מאיצים ומשפרים את תהליך השיקום.