ניתוח החלפת מפרק ירך – סרטון והסבר

פרופ' דבי מנתח ניתוחי החלפת מפרק ירך בגישה קדמית  אין צורך בפיצול או חלוקה של שרירים או גידים מהירך על מנת להצליח להגיע למפרק הירך. הגישה למפרק הירך נעשית במסלול טבעי העובר בין שרירי הירך.

מפרק הירך הוא מפרק כדורי חזק ויציב. כל עוד יש התאמה בין ראש עצם הירך לבין הגומחה הכדורית באגן. וכאשר ההשרירים, הרצועות והסחוס של המפרק מתפקדים כראוי.

מפרק הירך בנוי מראש כדורי, שמותאם לתוך גומחה בעצם האגן הנקראת  "אצטבולום", בדומה ל"מכתש ועלי". סביב המפרק יש קופסית, רצועות ושרירים המסייעים לפעילותו של המפרק ושומרים על יציבותו. ראש עצם הירך והאצטבולום מצופים בסחוס מפרקי, שמשמש בולם זעזועים.

ניתן לראות בתמונה את ההבדל בין מפרק תקין, למפרק עם שחיקה ופגיעה בשכבת הסחוס, שגורמת לכאב וקושי בהנעת הירך.

פגיעה בשכבת הסחוס גורמת לכאב וקושי בהנעת הירך. במידה והטיפול השמרני לטיפול בכאב ובמגבלות לא צלח, ואתם סובלים מכאב ופגיעה בתפקוד. יתכן צורך בניתוח להחלפת מפרק הירך השחוק, במשתל מלאכותי. במטרה לאפשר תנועה חלקה וחזרה לאיכות החיים שקדמה לשחיקה.

מדובר בניתוח לשיפור איכות החיים. ניתוח זה מבטיח אחוזי הצלחה גבוהים (כ95%), ותקופת החלמה קצרה ביותר יחסית לגישות האחרות.

רגע לפני:

מכיוון שהסחוס המפרקי אינו יכול להתחדש מעצמו. כאשר אתם ופרופ' דבי, מחליטים כי הגיע הזמן לניתוח החלפת מפרק, מתחילים בתהליך טרום ניתוח.

פרופ' דבי יערוך את הבדיקות הגופניות, ישוחח אתכם ועם המשפחה, ויסביר על הליך טרום הניתוח, על הניתוח ועל השיקום. תקבלו מידע כתוב, דיגיטלי וסרטונים. וכמובן –פרופ' דבי והצוות יהיו זמינים למענה לשאלות. 

איך מנתחים ניתוח להחלפת ירך (Total Hip Replacement)

פרופ' דבי מנתח החלפת מפרק ירך בגישה הקדמית, מזה שנים רבות. זו הגישה מתקדמת וחדשנית בתחום החלפת המפרקים. גישה שחוסכת מהמטופל זמן החלמה ארוך והגבלות שונות, שיש בגישות הניתוחיות האחרות.

ניתוח החלפת ירך בגישה קדמית – זה אחד הניתוחים השכיחים בתחום האורתופדיה.

וכיום בעזרת הטכנולוגיה החדישה, גישת הניתוח, מיטת הניתוחים והמשתלים החדישים. מירב המטופלים מדווחים תוך זמן קצר על הקלה משמעותית או העלמות הכאב, שיפור ניכר בתנועתיות הירך. ועליה משמעותית באיכות החיים.

מה עושים בניתוח

טרם הניתוח – פרופ' דבי מתכנן את הניתוח בתוכנה מיוחדת. ובוחר או מתכנן את השתל המתאים ביותר לכל מטופל. התכנון המוקדם וההדמיה הרנטגנית , מאפשרים לתכנן, להתאים ולדייק את מנח המשתלים. כדי להשיג שימור מיטבי של אורך וכוח השריר. ולהגיע לתוצאה ניתוחית מדויקת וטובה . שתאפשר התאוששות ושיקום, קלים יותר למטופל.

בשחזור מפרק ירך, לאחר הרדמה (לרב –  הרדמה אזורית) המנותח שוכב על גב. פרופ' דבי מחליף את העצם והסחוס הפגועים במפרק מלאכותי. מבצע חתך ניתוחי באזור הירך הקדמית העליונה. לא חותך, אלא מפריד בין הרקמות ומגיע לקופסית העוטפת את מפרק הירך, פותח את הקופסית . ואז ראש הירך עם הראש הכדורי בקצהו, מופרד מהאצטבולום (גומחת עצם האגן). הראש הכדורי נחתך מקצה הפמור (עצם הירך) , מותאם לאצטבולום שתל שיחליף את ראש הירך שהוצא.

פרופ' דבי משייף את הסחוס הפגוע בשקע השחוק באצטבולום (גומחת עצם האגן). עד שהסחוס הפגום מוסר ממכתש האגן. השתל האגני מותאם למבנה האגן.

מרכיב הפמור – גם הוא מותאם לתעלת לשד עצם הירך, בעובי ובגודל ומעליו ראש כדורי.

לתעלה במרכז עצם הירך מוכנס שתל,  עשוי סגסוגת טיטניום. השתל מקובע
לעצם בהצמדה או עם דבק עצמות. על השתל מולבש ראש טיטניום המחליף את ראש הירך שהוצא.

נצמד לעצם, ומאפשר לה לצמוח לתוכו, במקרים מסוימים מוצמד השתל בעזרת חומר נוקשה הקרוי צמנט – מלט/ או עם דבק עצמות .פרופ' דבי בודק את יציבות המפרק המלאכותי ואת אורך הרגליים, עם שתלי דמי. לאחר מכן – מרכיב את המשתל המלאכותי שיחליף את ראש הירך שהוצא, ויותאם לשקע האגן. לאחר החדרת השתלים לעצם. מוכנס ביניהם ״משטח החלקה״. הכוסית וראש הירך מייצרים בינהם את תנועת המפרק. לאחר קיבוע המפרק המלאכותי בעצמות האגן והירך, הפצע הניתוחי נסגר.

באיזה משתלים משתמשים?

פרופ' דבי משתמש בשתלים המזכירים במידה רבה את המפרק הטבעי.  הטיטניום – מתכת הכי קרובה לקשיחות העצם האנושית. עם ציפוי שכבה של הידרוקסיאפטיט מחורר כמו אלמוג. שנצמד לעצם ומעודד צמיחה טבעית של העצם לתוך השתל. שכבה שתייצב אותו לעשרות שנים.

לכן, ברוב הניתוחים, לתעלה במרכז עצם הירך מוכנס שתל, עשוי סגסוגת טיטניום. השתל מקובע לעצם בהצמדה. לרב, ללא צמנט (דבק עצמות).

על השתל מולבש ראש מקרמיקה קשיחה המחליף את ראש הירך שהוצא, ומפחית את קצב שחיקת המפרק לאורך השנים.

משטחי ההחלקה, המרכיבים של המפרק המאפשרים תנועה –  חלקים ומיועדים לאפשר הישרדות של השתל לאורך שנים. זאת על ידי תכונות כימיות שמצמצמות את השחיקה למינימום.

לרב ראש הירך יהיה כיפה מקרמיקה חלקה, בעלת קשיות מקסימלית, עמידות, נטולת רעילות ותופעות לוואי. עם בלאי נמוך שיכול להחזיק עשרות שנים.

בשקע האגן – משטח חלק מפוליאתילן דחוס , שעלפי הספרות – מייצירם יחד שיעורי שחיקה מינימליים והישרדות ארוכת שנים של המשתל. או קרמיקה (במטופלים צעירים).

ראש הירך מייצר את תנועת המפרק בשקע האגן. לאחר קיבוע המפרק המלאכותי בעצמות האגן והירך, הפצע הניתוחי נסגר.

בסרטון -הדגמה של ניתוח החלפת מפרק ירך.

ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה קדמית (Direct Anterior Approach)

ישנן מספר גישות לביצוע ניתוח זה. פרופ' דבי מנתח ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה הקדמית. תוך שמירה על השרירים המפעילים את מפרק הירך  הבחירה בשיטה מתקבלת על בסיס מספר גורמים כגון- מבנה אנטומי, מבנה השלד וכד'.

הגישה הניתוחית הקדמית למפרק הירך (DAA-Direct anterior approach) היא גישה חדשנית המאיצה את ההחלמה וחוסכת מהמטופל הגבלות רבות לאחר הניתוח .

בגישה הקדמית – המטופל שוכב על גבו במהלך הניתוח. כך ניתן לבדוק ולדייק את טווחי התנועה והיציבות של מפרק הירך. הכניסה למפרק מתבצעת דרך החלק הקדמי העליון של הירך, ללא פגיעה בשרירים.

כלומר, לא חותכים שרירים וגידים בדרך למפרק. מעטפת השרירים סביב מפרק הירך נשמרת, ומקבלים מפרק יציב יותר. פרופ’ דבי מנתח ועושה שיקוף תוך כדי הניתוח. השיקוף מאפשר לבדוק ולדייק את טווחי התנועה והיציבות של מפרק הירך.

שיטה זו מפחיתה באופן משמעותי את מידת הכאב של המטופל ומאיצה את ההחלמה. הליך השיקום מתקצר באופן ניכר, ותנועתיות הירך משתפרת באופן מהיר יותר. שיטה זו גם מבטיחה את יציבות המפרק כך שאין צורך לבצע הארכה של הרגל.

אחוזי ההצלחה של החלפת ירך בשיטה הקדמית מאוד גבוהים. המטופלים מדווחים על הקלה משמעותית בכאב, ושיפור בטווחי התנועה. ביום הניתוח, לאחר ההתאוששות מתאפשרת קימה והליכה. 

פרופ' דבי מנתח גם בגישה קדמית וגם בגישה קינמטית (מותאמת אישית). כלומר גם כאן, בדומה להחלפת ברך קינמטית. הוא מקפיד להתאים את זווית המפרק המלאכותי לאנטומיה הטבעית של המטופל.

משתמש בתכנון מוקדם והדמיה רנטגנית, כדי להתאים את מנח המשתלים. במטרה להשיג שימור מיטבי של אורך וכוח השריר. תוצאה ניתוחית מדויקת וטובה. ולכן גם ההתאוששות והשיקום, קלים יותר. בעזרת שולחן הניתוחים, ניתן לבדוק בצורה מדויקת את טווחי התנועה ואת יציבות המפרק. המפרק יציב, ואין צורך בהגבלות שהיו בגישות המסורתיות – כמו הצלבת רגליים, כרית פישוק, או שינה על הצד. 

יתרונות ניתוח החלפת ירך בגישה קדמית:

  1. החלמה מהירה, הפחתה מיידית ברמת הכאב.
  2. תהליכי שיקום מהירים. שיקום מהיר של יכולת ההליכה. פחות צליעה, העדר הגבלות מבחינת ישיבה שכיבה או נסיעה, מיד לאחר הניתוח.
  3. שליטה טובה יותר באורך הרגלים. שימורם של שרירי הירך האחוריים וקפסולת הירך. ללא צורך להגדיל את אורך הרגל על מנת לייצב את מפרק הירך.
  4. אשפוז קצר יותר.
  5. שימור שרירי הירך –  אין צורך לנתק או לחתוך שרירים במהלך הניתוח
  6. זמן ניתוח קצר יותר ופחות כאב לאחר הניתוח.

מטופלים מספרים


לעוד המלצות סרטונים מטופלים לחצו כאן: המלצות אחרי החלפת ירך

ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה קדמית – רק אצל המומחים

לא כל אורתופד מנתח ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה הקדמית. ניתוח החלפת מפרק ירך הגישה הקדמית מחייבת ידע בגישה, מיומנות מקצועית וציוד מיוחד.

אם אתם סובלים משחיקה במפרק הירך הגיע הזמן לניתוח! (כדאי להתייעץ עם אורתופד מומחה בגישה הקדמית וכך תפחיתו סיכון לסיבוכים.

כל מטופל שסובל משחיקה וכאבים וזקוק לניתוח החלפת מפרק ירך, יכול לעבור ניתוח בגישה קדמית,  בלי קשר לגיל, מצב השחיקה, משקל הגוף וכו’.

כיון שמדובר בניתוח מורכב, רצוי לבחור באורתופד מנתח, אנושי ובעל ניסיון ניתוחי מוכח, כמו פרופ' דבי  אורתופד מומחה בינלאומי, מוביל בתחומו בניתוח החלפת מפרק ירך בגישה הקדמית וביצע כבר כאלף ניתוחים בגישה זו.

שולחן הניתוחים הייחודי להחלפת ירך
יתרונות ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה קדמית

החלפת מפרק ירך בהתאמה אישית בגישה הקינמטית

הגישה הקינמטית – אנטומית, מתאימה את זווית המפרק המלאכותי לאנטומיה הטבעית של המטופל. פרופ' דבי מנתח החלפת ברך בגישה קינמטית. ובמקרים בהם יש צורך – גם החלפת מפרק ירך, בגישה זו.

הגישה הקינמטית, מתייחסת להתאמה של זווית המרכיב האגני של המשתל לאנטומיה הטבעית של המטופל. בעת הצורך, ניתן להשתמש לשם כך, במערכת ניווט במהלך הניתוח.

אפשר לעבור את הניתוח גם בגיל מבוגר

בהמשך לשאלות של מטופלים רבים לגבי ניתוח החלפת מפרק בגיל מבוגר. פרופ' דבי מסביר שכאשר יש שחיקה אמיתית ופגיעה באיכות החיים – ניתן ולפעמים ממש כדאי, לעבור ניתוח החלפת מפרק ירך או ברך בגיל מבוגר.

לכל ניתוח יש סיכונים. השאלה שעליכם לברר- ולדון עם רופא המשפחה ועם פרופ' דבי היא האם היתרונות עולים על הסיכונים.

כמה דגשים לפני ההחלטה: 

  1. חשוב לוודא שאכן יש בכך צורך. 
  2. אם כן, חשוב לזכור שניתוח החלפת מפרק נחשב לאחד הניתוחים הבטוחים והמוצלחים. בזכות ההתקדמות בטכנולוגית, המשתלים המותאמים, הגישה הניתוחית. מיומנות ומקצועיות הרופא המנתח, כמובן – הכנה נכונה ושיקום מהיר. יכולים לאפשר למבוגרים לשמור על אורח חיים פעיל, בריא ולהנות מאיכות חיים
  3. יש חשיבות רבה להכנה נפשית ופיזית טרם הניתוח. במקביל אנו בונים את תוכנית הניתוח והגיבויים הנדרשים, במידת הצורך. 
  4. חשוב לזכור, שעם הגיל, הניתוח עשוי להיות יותר מורכב. יש מטופלים רבים שסובלים ממחלות כרוניות, ונמצאים בסיכון מוגבר יותר לסיבוכים. יש כאלה שלא היו פעילים ולא הפעילו את השרירים זמן רב. ויש שיזדקקו לשיקום ממושך יותר. כל מקרה יטופל בהתאם למצבו הייחודי. ולשם כך אנו דואגים להכנה  טרם הניתוח.

במירב המקרים – ניתוח החלפת מפרק בגיל מבוגר, יאפשר לכם לחזור לאיכות חיים ופעילות, תוך זמן קצר יחסית.

כיום, אנשים נהנים משנות חיים רבות יותר, וחבל ששחיקת המפרקים תהיה הגורם לפגיעה באיכותם ותפריע לאורח חיים פעיל. רבים מגיעים לגילאי 70-80, מרגישים צעירים ברוחם, פעילים בגופם. ורוצים להנות מהחיים בלי לסבול מכאב.

ניתוח החלפת מפרק, הוא ניתוח גדול (ומוצלח), שדורש תקופת שיקום והתאוששות בבית. אבל גיל הוא לא קריטריון. ואין "מבוגר מדי" בשביל להחליף מפרק שחוק, כואב, שפוגם באיכות החיים. המסקנה הזו מגובה גם במחקרים, וגם באנשים רבים בשנות ה-80 לחייהם שפרופ' דבי ניתח. והם נהנים מאיכות חיים ולדבריהם המפרק חזר לתפקד, כמו בגיל צעיר.

לאחר הניתוח בגישה הקדמית יכולים המנותחים לשאת את משקלם באופן מיידי. המפרק יציב והמנותחים, יכולים לחזור ולנהל את שגרת החיים. 

השלבים של ניתוח החלפת מפרק ירך

פגישה עם פרופ' דבי – קבלת החלטה וכל המידע על האופציות ועל ההליך הניתוחי

  • פגישה עם רופא המשפחה, ביצוע בדיקות וצילומים
  • קביעת מועד לניתוח, לטרום ניתוח ופגישה עם המרדים – מול מתאמת הניתוחים
  • פגישה עם הצוות המנתח והמרדים בבית החולים (טרום ניתוח)
  • הגעה לבית החולים, בצום! 
  • שחרור מהיר – ושיקום ביתי. לרוב, 48 שעות לאחר הניתוח
  • ביקורת פצע כחודש לאחר הניתוח
  • ביקורת למעקב כשלושה חודשים לאחר הניתוח.

תופעות לוואי, סיכונים או סיבוכים אפשריים של הניתוח

לכל ניתוח עלולים להיות סיבוכים. שיעור הסיבוכים לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך נמוך יחסית. ככל שהניתוח קצר יותר, והמנתח מיומן יותר, הסיכונים קטנים. זיהוי מוקדם של הסיבוכים ומתן טיפול יעיל יסייע בהפחתתם. 

תופעות צפויות לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך ( שלא נחשבות לסיבוך):

  • נפיחות בגפה המנותחת – כחודשיים לאחר הניתוח.
  • אודם וחום מקומי – הליך טבעי הנובע מהגברה בזרימת הדם לשם ריפוי והתחדשות הרקמות לאחר הניתוח, אם האודם נעלם כאשר הרגל מעל גובה הלב זהו סימן טוב.
  • כאבים – צפויים כאבים לאחר הניתוח – מומלץ להקפיד על פרוטוקול הטיפול בכאב.
  • שטפי דם.
  • ירידה בתחושה סביב אזור החתך.

יכולים להיות סיבוכי הרדמה, קריש דם , זיהום, חולשת שריר, כאב שארי. ונדיר יותר: פגיעה בכלי דם או בעצב, שברים ועוד. הסיבוכים נדירים יחסית . בעוד ששיעורי ההצלחה גבוהים מאוד. 

בכל מקרה של חשש או שאלה – צרו קשר עם המרפאה. ובמיוחד, במידה ואתם חווים כאבים קיצוניים, בעיקר אם הם מלווים בחום של מעל 38 מעלות, או במידה ויש הפרשה מאזור הניתוח. 

סיבוכים אפשריים:

  • קריש דם, פקקת ורידים או תסחיף – מכיוון שהניתוח באזור האגן ויש ירידה בניידות, זה עלול לגרום סיכון להתפתחות קריש דם, בוורידי הרגל העמוקים. לכן –
    • שימוש במדללי דם הוכחו כיעילים ביותר במניעת קרישים אלו.  
    • ההחלמה המואצת, לאחר ניתוח החלפת מפרק בגישה קדמית, מפחיתה את הסיכון. בזכות החזרה המהירה לתנועה, שמפחיתה סיכון להיווצרות קרישים.
    • זיהום – המשתל, הוא גוף זר בגוף ולכן הוא גורם סיכון לזיהומים. לשם הפחתת הסיכון, הניתוח מתבצע בתנאים סטריליים. יחד עם מתן אנטיביוטיקה סביב הניתוח. 
  • זיהום שטחי יכול להופיע ולגרום להפרשה במשך מספר ימים. הוא בד”כ חולף ולא מסכן את המפרק.
    • במידה ומופיע אודם בפצע או עלית חום, יש לפנות לצוות המרפאה. לבדוק אם מדובר על זיהום עמוק.טיפול מוקדם ובזמן, חיוני לשימור אורך חיי המשתל. 
    • חשוב להפחית את הסיכון לזיהומים בעזרת טיפול אנטיביוטי בכל מקרה של דלקת, או חשד לדלקת. כמו בטיפול שיניים, שיננית, דלקת בדרכי השתן, זיהום בעור
  • ·        הבדל באורך הרגליים, חוסר יציבות ברגל לאחר הניתוח, פריקה או התרופפות של המפרק
    • הסיכון לסיבוכים אלה קטן והצטמצם עוד יותר, בזכות הגישה הקדמית.
    • פרופ' דבי עורך תכנון מוקדם של הניתוח. מנתח החלפת ירך בגישה קדמית עם שולחן. ניתח כבר אלפי ניתוחי החלפת ירך בגישה זו. מה שמפחית מאוד את הסיכון להפרש באורך הרגליים
    • יציבות המפרק תלויה במידה רבה ברקמה שעוטפת אותו. פרופ' דבי לא פוגע בשריר במהלך הניתוח. אבל חשוב לחזק את השרירים ולשמרם, גם לאחר הניתוח 
  • ·        פריקה –  תתכן גם לאחר נפילה, או חבלה.
    • בגישה הקדמית, יש פחות נזק לרקמות רכות והמפרק יציב יותר.  
    • בכל זאת – שימרו על עצמכם, ואל תאתגרו את עצמכם יותר מדי, בתקופת השיקום שלאחר הניתוח.

כדי להפחית את הסיבוכים ככל הניתן, חשוב לתת לפרופ' דבי את כל האינפורמציה הרפואית והאישית. וכן להשלים את כל הבדיקות , ולהקפיד ולשמור על ההנחיות שקיבלתם לאחר הניתוח. 

החלמה ושיקום

פרופ' דבי רונן דוגל בגישת השחרור המהיר. גישה המפחיתה סיבוכים ומאפשרת שיקום מהיר יותר. אך הצלחת הניתוח נובעת בין השאר גם מנכונותכם לשתף פעולה ולמלא אחר הוראות הצוות הרפואי במהלך השיקום לאחר הניתוח. זאת במטרה לחזור במהרה לשגרת חיים בריאה ושלווה.

לשיטת פרופ' דבי, תהליך ההחלמה, מתחיל כבר בשלב ההכנה לניתוח. שכוללת המלצה לפעילות או פיזיותרפיה מקדימה, הכנה פיזית ונפשית ובמידת הצורך גם הכנת הבית. וכיון שפרופ' דבי מנתח בלי לפגוע בשריר או ברקמות הרכות. המשתל, או המפרק החדש – יכול לתפקד באופן מלא.

לאחר הניתוח תועברו לחדר התאוששות. משם תחזרו למחלקה, להתחלת תהליך השיקום.  לטיפול בכאב, להתחיל להניע את הרגל ולתרגל פיזיותרפיה. ניתן להתחיל לתרגל הליכה כבר ביום הניתוח/ לאחריו, משתחררים הביתה לאחר כ48 שעות כשאתם מסוגלים: להגיע בעצמכם (בעזרת הליכון) לשירותים, לשלוט גם בעליה וירידה במדרגות. וכמובן – לבצע את תרגילי הפיזיותרפיה הנדרשים.

רב המטופלים עוברים לשיקום ביתי,  בסביבה הטבעית. שחרור מהיר ושיקום ביתי, זה לא יציאה לנופש, אלא עבודה על תהליך החלמה נכון ובריא. שכולל- תרגול ופיזיותרפיה, הפחתת סטרס, תזונה שיקומית ובריאה. הקפדה על שעות שינה ועל הטיפול בכאב. מעקב ודיווח על לבטים, בעיות והצלחות וקשר עם צוות המרפאה.

תפקיד השיקום הביתי והתרגול הוא גם למנוע סיבוכים לאחר הניתוח, להפחית כאב, ולמזער תהליכים דלקתיים. וגם להגדיל טווחי תנועה, לחזק את כוח השריר ולעזור לכם לחזור לתפקוד מיטבי תוך זמן קצר. יתכנו חוסר נוחות או כאב בטיפול ובתרגול, אך התרגול יזרז את ההחלמה. הפרוטוקול הטיפולי תלוי במצב הטרום ניתוחי, בגיל. ברמת הפעילות ובמטרות המטופל. 

זמן קצר לאחר הניתוח, מרבית המטופלים חוזרים לפעילות. חשים הקלה משמעותית בכאב, או לא חשים כאב כלל. וניתן לראותם חוזרים לפעילות יומיומית. חוזרים לאיכות חיים, ולאנרגיות הטובות.

במרפאת פרופ' דבי  תקבלו מידע לגבי ההכנה לניתוח, מהלך הניתוח, ההחלמה המואצת וההתנהלות לאחר הניתוח. פרופ' דבי מקבל מטופלים במרפאות בהרצליה, וברמת החייל-תל אביב. פרופ' דבי וצוות המרפאה לשירותכם לכל שאלה.

איך יודעים שניתוח הצליח?

יש לניתוח סיכויי הצלחה גבוהים מאוד. תחושו שיפור באיכות החיים, חזרה לטווחי תנועה מלאים, ללא כאבים. כבר ביום הניתוח ניתן להתחיל הליכה. לאחר 48 מירב המטופלים כבר ממשיכים בשיקום ביתי, כשהם מסוגלים ללכת מעט, לעלות ולרדת במדרגות ולתרגל פיזיותרפיה. 

סיכויי הצלחתו של הניתוח גבוהים מאד. הרוב המוחץ של המטופלים של פרופ' דבי מספרים תוך זמן קצר, על היעלמות הכאבים, שיפור טווח התנועה, וחזרה לפעילות גופנית.

חשוב לזכור שיש חשיבות רבה לניתוח ע"י מנתח מקצועי ומיומן, שבקיא ברזי הניתוח. ושהצלחת הניתוח תלויה בכל המעטפת הניתוח. החל מההכנה לניתוח, סוג הניתוח, מיומנות המנתח, גישת ההתערבות הניתוחית. סוגי המשתלים, השיקום והטיפול בכאב. כמו גם ברצון המטופל ובהשקעה בשיקום, ובתרגול . בדרך לחזור במהרה לחיים מלאים ופעילים.

בסרטון: מה עושים בניתוח

אם אתם עומדים לפני ניתוח החלפת מפרק, אתם מוזמנים להתייעץ עם פרופ' דבי , כדי לקבל את מלוא האינפורמציה על הניתוח, ההכנה, הגישה, השתלים והשיקום. 

פרופ' דבי מומחה מוביל בארץ בכירורגיה אורתופדית – ניתוח החלפת מפרק ירך, החלפת ירך בגישה קדמית וקינמטית. בשיטות מתקדמות, בהתאמה אישית. עם השתלים המתאימים ביותר.

פרופ' דבי מאמין בניתוחים בהתאמה אישית, עם מינימום פגיעה ברקמות הרכות. מנתח בשיטות המאפשרות שיקום מהיר – Rapid recovery.

איזה פעילות גופנית מותרת לאחר ניתוח החלפת מפרק

פעילות גופנית חיונית להתאוששות והחלמה. יש חשיבות רבה לפיזיותרפיה ולחזרה לפעילות, בהדרגה ובהתאם להנחיות, לאחר ההתאוששות הראשונית.

פרופ' דבי מדגיש את מקומה של פעילות גופנית, אחרי ניתוח החלפת מפרק. לדבריו, ניתוח החלפת מפרק (השתלת מפרק). נועד להפחתת כאב, שיפור התפקוד ושיפור איכות החיים. פעילות גופנית גם היא, משפרת את בריאות הנפש, משפרת את דימוי הגוף, מגנה עלינו מפני מחלות מטבוליות שונות. מפחיתה את הסיכון לתמותה מכל סיבה שהיא, וכמובן – משפרת את התפקוד ואת איכות החיים.

כשמשלבים את 2 הדברים יחדיו – מטרתה של פעילות גופנית מתאימה, לאחר ניתוח השתלת מפרק היא גם להחזיר את השליטה השרירית על המפרק, לחזק את השרירים ולשפר את היציבות שלנו. וגם לשמור על בריאותנו.

הפעילות חשובה להליך ההחלמה, השיקום וכחלק מאורח חיים בריא. שחייה והליכה הן מהפעילויות המומלצות ביותר לאחר הניתוח. כמו גם תרגילי כוח והתנגדות, שמסייעים לחיזוק מערכת השריר – שלד.

אבל – הכול תלוי מינון. השתדלו לא להתאמץ יותר מדי כבר בהתחלה. גם אם אתם מרגישים נפלא. העזרו בפיזיותרפיסט ובנו סרגל מאמצים, לחיזוק השרירים והרצועות התומכים במפרק והגדלת טווחי התנועה. כך שתוך זמן קצר – תוכלו להגיע לרמת הפעילות הגופנית שקדמה לשחיקת הסחוס במפרק.

גם לפעילות אירובית – סיבולת לב ריאה, ובהתאם – מטופלים רבים חוזרים לאורח חיים אקטיבי, עושים צעדות, טרקים, שוחים, רוכבים על אופניים ועוד. וגם תרגילי התנגדות לחיזוק מערכת השריר והשלד. לחזרה ליכולות הפיזיות והמוטוריות שהיו טרם שחיקת המפרק.

מתייחס ליתרונות הבריאותיים, ולהקטנת סיכונים עבור קבוצות גיל שונות. כשהדגש הוא: "כל פעילות גופנית עדיפה על לא כלום". עם המלצות להפחתת זמן הישיבה, עידוד להפסקות קצרות של תנועה, פעילות גופנית מזדמנת ועוד. 

מומלץ ביותר לחזור לפעילות לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך או ברך. גם כחלק מתהליך השיקום, לחזק את מערכת השרירים סביב המפרק, ולהגדיל את טווחי התנועה. וגם כחלק מאורח חיים בריא. חשוב לחזור לפעילות בהדרגה, במטרה להגיע לרמת הפעילות הגופנית שקדמה לשחיקת הסחוס במפרק.

הפעילות המומלצת ביותר, לאחר ניתוח החלפת מפרק, היא פעילות שמוגדרת  Low impact. כמו שחייה, הליכה, אופניים נייחות, אליפטיקל . כמו גם תרגילי כוח והתנגדות, שמסייעים לחיזוק מערכת השריר – שלד. מומלץ לבנות תכנית אימון עם הפיוזתרפיסט המלווה את ההליך השיקומי .

לאחר החלמה מלאה, מותרת גם פעילות מסוג High impact. אבל היא מומלצת בעיקר למי שעסק בפעילות לפני הניתוח. ולאחר התייעצות עם פרופ' דבי. 

איך אפשר להגיע לתוצאות אידיאליות?

יש השפעה גם למצב טרם הניתוח, להצלחת ההליך הכירורגי. ולכן חשוב לבחור במנתח מקצועי ומיומן, בהכנה טובה ובשיתוף הפעולה שלכם עם צוות המרפאה .

עם זאת, בחרתם בניתוח המתקדם והמתאים ביותר לניתוח החלפת מפרק ירך, ניתוח ששואף להתקדם במקביל לשינויים שחלו באורח חיינו. וכמו שאמר איינשטיין:  "doing more of the same will only lead to more of the same המוטיבציה היא ליצור את הטוב ביותר עבורכם, לעזור לכם לשיקום המהיר ולאיכות החיים הטובה ביותר, וגישת ניתוח זו היא האידאלית עבורכם.

בזכות הכנה טובה לניתוח, מיומנות המנתח, גישת ההתערבות הניתוחית, מיטת הניתוחים, החדשנות, סוגי המשתלים. הליך ניתוחי מדויק תוך שיקוף והתאמה מדויקת בין הירך המנותחת לירך השנייה. הכנסת המשתלים למקומם המושלם, מבלי לפגוע בעצם או בשרירים מסביב לה.

התמדה בתרגול יומיומי, פיזיותרפיה, ניהול נכון של הכאב לאחר הניתוח. כל אלה ישפרו במהרה את טווח התנועה. זמן קצר לאחר הניתוח, מרבית המטופלים חוזרים לפעילות. חשים הקלה משמעותית בכאב, או לא חשים כאב כלל. פרופ' דבי דוגל בשיטת שחרור מוקדם והחלמה מואצת.  ובהתאם, ניתן לראות את מטופליו חוזרים במהרה לפעילות יומיומית. לאיכות חיים, ולאנרגיות הטובות, כפי שהיו טרם הכאב.

פרופ' דבי – מנתח מיומן, מומחה מוביל בארץ בכירורגיה אורתופדית – מאמין בניתוחים בהתאמה אישית, עם מינימום פגיעה ברקמות הרכות. מנתח החלפת מפרק ירך, החלפת ירך בגישה קדמית וקינמטית. בשיטות מתקדמות, בהתאמה אישית. עם השתלים המתאימים ביותר.

ניתח אלפי ניתוחי החלפות מפרק ירך בגישה קדמית. והוא ממובילי הגישה בארץ. הראשון שהביא את שולחן הניתוחים הייחודי עבור הגישה הקדמית.  וכבר ניתח אלפי מטופלים שחזרו לשגרה ללא כאבים, זמן קצר לאחר הניתוח. הניתוח עצמו, מאוד מדויק, ללא חיתוך שרירים. תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות בעולם. ממליץ על גישת השחרור המהיר והשיקום הביתי. במטרה למקסם את תוצאות ניתוח החלפת ירך, לשקם את יכולותיכם הגופניות ולהביא אתכם לשיאים חדשים.

במרפאת פרופ' דבי  תקבלו מידע לגבי ההכנה לניתוח, מהלך הניתוח, השיקום וההתנהלות לאחר הניתוח. פרופ'  דבי מקבל מטופלים במרפאות ברמת החייל-תל אביב, ובהרצליה. 
מנתח החלפות מפרקים: ניתוח החלפת מפרק ירך, החלפת ירך בגישה קדמית. החלפת מפרק ברך, החלפת ברך בגישה הקינמטית והרובוטית. באסותא רמת החייל, אסותא ראשון לציון, הרצליה מדיקל סנטר, רפאל- רמת החייל,  וברזילי אשקלון. צוות המרפאה זמין לכל שאלה, שיהיה בהצלחה.

טפסים ומידע טרם ניתוח החלפת מפרק ירך

לנוחיותכם, פרופ' דבי רונן משתף – טפסים, דפי מידע. כמו גם, חוברת הכנה לפני ניתוח החלפת מפרק ירך, רשימת בדיקות . חוברת הסבר – מהו ניתוח החלפת מפרק הברך, מה צפוי ביום האשפוז, מה התהליך מרגע ההחלטה על ניתוח החלפת מפרק ועוד.

  • ליחצו כאן לשאלות ותשובות -ניתוח החלפת מפרק ירך – נקודות חשובות מידע מקצועי מפורט על החלפת מפרק ירך, גישות, שיקום מואץ ועוד. בלחיצה על הקישורים, פרופ' דבי צירף עבורכם מדריך עם מידע מקצועי על ניתוח החלפת מפרק ירך, מתי הגיע הזמן לניתוח, איזה גישות ניתוחיות אפשריות. מה הם שלבי ניתוח החלפת מפרק ירך, על הטיפול הרב מקצועי, השיקום המואץ, מתי אפשר לחזור לעשות פעילות גופנית. ומענה לשאלות נפוצות רבות.
  • חוברת הכנה לפני ניתוח החלפת מפרק ירך, שכוללת רשימת בדיקות . חוברת הסבר – מהו ניתוח החלפת מפרק הברך, מה צפוי ביום האשפוז, מה התהליך מרגע ההחלטה על ניתוח החלפת מפרק ועוד.
  • לעוד המלצות סרטונים מטופלים לחצו כאן: המלצות אחרי החלפת ירך

צוות המרפאה זמין לכל שאלה, שיהיה בהצלחה.

פרופסור רונן דבי, אורתופד מנתח
פרופסור רונן דבי, אורתופד מנתח

פרופ' דבי מנתח החלפות מפרקים, ניתוח החלפת מפרק ירך, החלפת ירך בגישה קדמית. החלפת מפרק ברך, החלפת ברך בגישה הקינמטית ובשיטה הרובוטית. לפרופ' דבי ניסיון מקצועי של אלפי ניתוחי החלפות מפרקים, בטכנולוגיות מתקדמות בהתאמה אישית. מומחה בינלאומי, מעביר כנסים, הדרכות וקורסים לרופאים וקולגות בארץ ובחו"ל. מקבל מטופלים במרפאות ברמת החייל-תל אביב, ובמרפאה בהרצליה. מנתח בבתי החולים הפרטיים: אסותא רמת החייל, אסותא ראשון לציון, הרצליה מדיקל סנטר, רפאל-עתידים. ובמסגרת בית החולים ברזילי. צוות המרפאה זמין לכל שאלה, שיהיה בהצלחה.

דילוג לתוכן